SKOLE +

Verdifullt tilleggsprogram

Det er lite som utvider den intellektuelle horisonten mer enn å bruke alle sanser i møte med ny kunnskap eller viktige verdier og tema. Elevene ved Tyrifjord får del i et aktivt tilleggsprogram som åpner muligheten for å få nærkontakt med såvel historie, som verdi- og etikksyn, livsstil og bærekraft.

Verdiskapende aktiviteter & tilbud

OMSORG I PRAKSIS

I samarbeid med ADRA, verdens femte største hjelpeorganisasjon, arrangerer skolen hvert år en tredagers innsamlingsaksjon hvor alle trinn deltar. I forkant av aksjonen får vi besøk av prosjektarbeidere fra ADRA som forteller om prosjektet og hva pengene konkret vil gå til.

Hjelpeaksjonen handler også om å vekke en global bevisthet og ansvarsfølelse hos elevene. Som borgere i den privilgerte delen av verden, har vi et ansvar for å bry oss om de som ikke ikke er like heldige stilt som oss selv.

LEIRSKOLE PÅ LANGEDRAG

Langedrag Naturpark handler om konservering av det ville Norge, og viktigheten av å bli bedre kjent med faunaen som elevene én dag skal bli forvaltere av.

Å ha nærkontakt med ulv, elg, bjørn og gaupe er naturopplevelser som blir med alle elevene videre i livet. Leirskolen er for 7. klasse.

BASECAMP 8

Friluftsliv er en verdi som henger høyt ved Tyrifjord barne- og ungdomsskole. Basecamp er en leir for ungdomsskolen som dreier seg rundt skileik og vinterfriluftsliv.

Med varierende program er dette en forrykende uke med fokus på aktivitet og glede, valg og ANT; et veldig populært innslag for elevene i 8. klasse.

ABSOLUTT 9-ENDE

Tyrifjord barne- og ungdomsskole har en kristen formålsparagraf, og Absolutt 9’ende er en leirskole med kristent fortegn.

Her er det mye ute- og inneaktivitet, utforsking av spennende, verdibaserte tema, og ikke minst en veldig sosial setting!

100% VEGETARISK

På Tyrifjord er vi stolte av vår vegetariske profil som har sin rot i verdiene helse, miljø og bærekraft.

Skolen ønsker å være en aktiv pådriver til både en sunnere livsstil og et mer bevisst forhold til miljøpåvirkningen maten vår har. Derfor er Mat og helse-faget 100% vegetarisk i likhet med alle arrangementer i skolens regi.

Den Naturlige skolesekken

Skolens mål er å ha en helhetlig tilnærming til mennesker og naturen. Derfor deltar vi i Den naturlige skolesekken. Vi dyrker en del av maten selv og på den måten følger elevene planter fra frø til matbord.

Elevene lærer også om samarbeidspartnere sånn som marker i komposthaugene og bier. Et søt resultat er å kunne selge skolens egen honning!